Akusztikai mérés

Helyszíni akusztikai mérés és tanácsadás
Akusztikai mérés
Személyes átvétel szállítás ide: 0 Ft
Fogyasztói ár30.000 Ft
Kedvezmény
Kedvezmények összesen:
Leírás

 

A helyszíni mérés során megvizsgálom a helyiség akusztikai paramétereit, feltárom a hibákat és a mérési eredmények alapján megtervezzük az akusztikai kezeléshez szükséges eszközöket, elhelyezésüket.

Maga a mérés a helyszínen 30-60 percet vesz igénybe szereléssel együtt. Szükség van hozzá egy elfogadható minőségű hangsugárzóra és erősítőre, minden mást (jelforrás, műszerek, adatrögzítők, kábelek, mikrofon) én viszek. A szoba paramétereit mérjük, így a hangsugárzó és az erősítő minősége másodlagos, de ideális esetben a szobába szánt lejátszó rendszeren keresztül végezzük a vizsgálatot. A mérés idejére kikapcsolunk minden elektronikus szobakorrekciót, de ezek működését is ellenőrizhetjük, ami igen tanulságos eredményeket szokott adni. A vizsgálat során különféle zörejeket játszok le és rögzítek vissza, amihez nem árt a csend és némi türelem. A hangerő nem bántó, de a lejátszott műsor egyáltalán nem szórakoztató, tehát késő este nem célszerű bosszantani vele a szomszédokat.
 
A mikrofonnal befogott adatok egy számítógépen gyűlnek össze. Néhány grafikont rögtön a mérés után is tudok mutatni a helyszínen és ezek alapján nagy vonalakban meg is tudjuk beszélni, mik a komolyabb problémák és ezek elhárításához milyen beavatkozások szükségesek. Részletes elemzéshez némi számolásra van szükségem, ezért ezt pár nappal később küldöm emailben, amiben szerepelnek a mérési eredmények, ezek grafikus és szöveges értelmezése, a szoba akusztikai jellemzése a hibák felsorolásával, illetve javaslataim a helyzet javítására. A mérés segítségével meg tudom mondani, milyen akusztikai beavatkozásra, panelre, anyagra van szükség, ezekből mennyit és hova kellene tenni ahhoz, hogy megfelelő hangzást kapjunk, de legalábbis ne a szoba legyen a leggyengébb láncszem a rendszerben. Tudok ajánlani konkrét paneleket, gyártókat, de otthoni kivitelezéshez is szívesen adok tippeket, segédleteket.

A hangzás minőségéért nagy mértékben felelős az akusztika, de nem árt azzal sem tisztában lenni, milyen minőségű hangot szólaltat meg a hangdoboz, a lejátszó rendszer önmagában. Ezért házimoziknál az akusztika vizsgálata mellett el szoktam végezni a csatornák hangerejének műszeres kalibrálását, az elektromos "szobakorrekció" és az EQ működésének ellenőrzését, módosítását.

 

A helyszíni mérés díja Budapesten 30.000,- Ft, vidéken utazási távolság függvénye.

 

 

Vélemények

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.