.

Új LuXor kábelek

Az új LuXor kábelek megjelenéséhez kapcsolódva néhány ide vágó gondolat és történet. Nem tudományos okfejtés, inkább történetmesélés.
 

Vezetőanyag

 
 A korábbi Luxor Gold kábelekkel elérkeztem az ezüst/arany ötvözetű vezetők hangzási korlátaihoz, jobban mondva a saját korlátaimhoz. Az ezüst kábelek mindig is megosztották a népet, néhányaknál nagyon beváltak, másoknál meg nagyon nem. Olyanról viszont ritkán hallani, hogy valakinek egy jó rézkábel  kellemetlen élményt okozna. Abban persze nincs semmi pláne, ha valaki réz vezetőkből barkácsol kábeleket, itt sok meglepetés nem érheti az embert. Kitaposott utat járni amúgy is unalmas kissé, így hát megtekertem a történetet. 
 
Már a Gold kábeleknél is megtapasztaltuk az aranyréteg hallható hatását: tisztítja a hangzást, definiáltabbá teszi a magas hangokat, izmosabbá a basszushangokat és a térhatással is barátságban van. Ötvözzük hát a két jól bevált sárga anyagot! Ezt nem volt egyszerű kipróbálni, ilyen huzalanyagból nincs sok a piacon. Ráadásul volt egy olyan érzésem, hogy a két anyagot nem vegyíteni kellene, hanem egy fegyelmezett rend szerint egymás mellé rendelni őket. Néhány fémöntöde szerintem már sötét átkokat szórt rám a hátam mögött, de végül sikerült megtalálni a forrást, így megszületett az első kábel, amiben a vezetőér belső magja 5N tisztaságú vörösréz, a köpeny pedig tömör arany, de nem csak a szokványos néhány mikrométernyi fólia, hanem jóval vastagabb réteg. Amennyire fuccsba mentek az ezüstözött réz huzalos kísérleteim, az arany/réz szendvics annyira bejött. Megvan az alapanyag, csak győzzék a bányászni!
 

Belső szerkezet

Korábbi kábeleimnél arra törekedtem, hogy a vezető erek közvetlen közelében ne legyen olyan anyag, ami csúnya hatással lehet a hangzásra. Mivel szinte minden anyag befolyásolja az elektromágneses teret, hát próbáltam levegővel körbevenni a csupasz huzalokat. Szép dolog, csak hát van egy komoly hátránya, mégpedig hogy a huzalok odabent szabadon mocorognak, rezegnek. Ez hallható torzulást, elszíneződést, fátyolosságot okoz néha, ezért az új LuXor kábeleknél más belső szerkezetet céloztam meg. A vezető erek teflon ágyban nyugszanak, nem tudnak rezegni. A teflon nyilván nem olyan jó szomszédság, mint a levegő, de előnyös dielektromos képességei miatt az ipari szigetelő anyagok között a legjobb választás, kevésbé bolygatja meg az elektromágneses teret.
 
Az új fonási és szigetelési szerkezet szép alacsony kapacitást és induktivitást eredményez, ami hatékonyan csökkenti a kábelek finnyásságát, rendszerfüggőségét. Bónuszként a gyártás sem sokkal bonyolultabb, mint a korábbi kábeleimnél. Megvan a szerkezet, csak győzzem tekergetni!
 

Árnyékolás

Az évek során gyakran tapasztaltam, hogy a vezető erek körüli árnyékolás bár javítja a kábelek zavarvédelmét, de kissé agyoncsapja a hangzást, elvesz a levegősségből, nyitottságból. Így hát az új kábeleknél nem használok árnyékolást, vállalva azt, hogy néhány szélsőséges esetben átviteli problémák jelentkezhetnek. Ezek általában okos elrendezéssel, zavarszűréssel orvosolhatóak, de kérésre tudok árnyékolást építeni a kábeleimbe.
 

Burkolat

Korábbi kábeleimnél bevált a természetes pamut burkolat, egyéni, felismerhető külalakot is ad, hajlékonysága is kiemelkedően jó, de a kábeleket sérülékennyé, könnyen koszolódóvá tette. Vakartam a fejem, hogy ezzel mit kezdjek, végül sikerült egy olyan gyártót találnom, aki képes strapabíró, dielektromos szempontból is kevésbé rongáló, de esztétikus, egyedi burkolatot készíteni. A titok nyitja a pamut és műanyag szálak összesodrása lett. A pamut jót tesz a hangzásnak, a polietilén pedig védi a kábelt a külső behatásoktól. Az új LuXor kábelek a korábbinál is tetszetősebb, egységesebb megjelenéssel, kellemes hajlékonysággal, fokozott mechanikai védelemmel felvértezve kelletik magukat. Megvan a borítás, csak győzzék fonni!
 IMG 9380

 

Védjegy

Mondják, hogy az igazi siker jele, ha hamisítják a portékát. Némi büszkeséggel töltött el, mikor a jelenség engem is utolért, a Luxor Gold kábeleket egy lelkes hazánkfia koppintani és árulni kezdte a nevemben, persze a hozzájárulásom nélkül. Túl nehéz dolga nem volt, hiszen nagy titkot soha nem csináltam a kábeleim belvilágából, sőt még árultam is a hozzávalókat, no de azért ez mégiscsak... Az új LuXor kábelek egyedi külalakkal, logóval, hamisításálló jelöléssel kerülnek forgalomba. Szóval aki ilyet szeretne, kénytelen lesz tőlem kérni.
 

Csatlakozók

Szerettem a Gaofei dugókat, viszonylag emberi áron lehetett hozzájuk jutni és jó minőséget képviseltek. Azonban az évek során szembesülnöm kellett vele, hogy a védőréteg nélküli réz durván oxidálódik. A rézoxid káros a hifisták fülére és bár könnyen lepucolható, nem várhatom el a vásárlótól, hogy rendszeresen takarítsa a csatlakozókat. Jófajta dugót nem egyszerű olcsón szerezni, én viszont továbbra sem akartam drága kábeleket árulni. Hosszú küzdelem volt, de végül régi partnerem új termékei, a Viborg csatlakozók adták a megoldást. Minőségben meghaladják a Gaofeit, tisztább anyagokat és modernebb technológiát használnak, külalakra is szebbek, harmonizálnak az új kábeleim elképzelt külsejével.

 

Plugs 2016

 
Kínálati paletta

Nem tudom, létezik-e olyan kábel, ami minden környezetben és minden feladatra tökéletes, de törekedtem rá, hogy az új típusok univerzálisak legyenek, lehetőleg mindenhol pozitív érzéseket keltsenek a zenehallgatókban. Szándékosan nem gyártok több típust, kizárólag a legjobb verziót kínálom. A méretválaszték továbbra is rugalmas, kábeleim sokféle, akár egyedi hosszban is kérhetőek.
  

Extrák, miegymás

Ha már ilyen exkluzívak és nagyravágyók vagyunk, csomagoljuk a kábeleket bársonyos díszdobozba, adjunk nekik egyedi sorszámot és hangzatos ákombákom típusneveket! Ám aki ilyen élvezetekre vágyik, bizonyára engem keres, így hát a kábelek egyszerű csomagolást és nevet kapnak. Továbbra is érvényes az egy hetes visszavásárlási garancia, visszatérő vevőknél 5% törzsvásárlói kedvezmény és a több kábel rendelése esetén ingyenes a szállítás (100e Ft feletti végösszeg esetén).
Ön itt van: Kezdőoldal Kábelek

Kapcsolat

Telefon: +36309946437

Email: info@luxoraudio.eu

A szolgáltató neve: Pap László e.v.

Székhely: Fót, Berda József u. 7/b

Nyilvántartási szám: 57041003

Adószám: 58691876-1-41