Luxor Audio webshop

Az áruházban vásárolni csak regisztráció után lehetséges.

Akusztikai mérés
Akusztikai mérés
Akusztikai mérés
Akusztikai mérés
Leírás

A helyszíni mérés során megvizsgálom a helyiség akusztikai paramétereit, feltárom a hibákat és a mérési eredmények alapján a megrendelővel közösen megtervezzük az akusztikai kezelést, kiválasztjuk a szükséges eszközöket és azok elhelyezését.

A mérés a helyszínen 30-60 percet vesz igénybe. Szükség van hozzá egy elfogadható minőségű hangsugárzóra és erősítőre, minden mást (jelforrás, műszerek, adatrögzítők, kábelek, mikrofon) én viszek. A szoba akusztikai paramétereit mérem, így a hangsugárzó és az erősítő minősége másodlagos, de célszerű a meglévő lejátszó rendszeren keresztül végezni a vizsgálatot. A mérés idejére kikapcsoljuk az elektronikus szobakorrekciókat (DIRAC, EQ), de ezek működését is ellenőrizhetjük, ami igen tanulságos eredményeket szokott adni. A vizsgálat során különféle zörejeket, mérőjeleket szólaltatok meg, melyek hangereje nem bántó, de a műsor egyáltalán nem szórakoztató, tehát késő este nem célszerű bosszantani vele a szomszédokat.

Néhány grafikont rögtön a mérés után tudok mutatni a helyszínen és ezek alapján nagy vonalakban meg is tudjuk beszélni a komolyabb problémákat és hogy ezek elhárításához milyen beavatkozások szükségesek. Részletes elemzéshez némi számolásra van szükségem, ezért ezt pár nappal később küldöm emailben, amiben szerepelnek a mérési eredmények, ezek grafikus és szöveges magyarázata, a szoba akusztikai jellemzése, illetve javaslataim a helyzet javítására. A mérés alapján meg tudom mondani, milyen akusztikai beavatkozásra, panelekre, anyagokra van szükség, illetve ezekből mennyit és hova kell tenni a megfelelő hangzás érdekében, hogy ne a szoba legyen a rendszer leggyengébb láncszeme. Konkrét paneleket, gyártókat is tudok ajánlani, de otthoni kivitelezéshez is szívesen adok tippeket, segédleteket.

A hangzás minőségéért nagy mértékben felelős az akusztika, de nem árt azzal sem tisztában lenni, milyen minőségűek a hangdobozok és a lejátszó rendszer önmagában. Ezért házimoziknál az akusztika vizsgálata mellett elvégzem a hangcsatornák hangerejének műszeres kalibrálását, az elektromos "szobakorrekció" és az EQ működésének ellenőrzését, módosítását.

A helyszíni mérés díja Budapesten 30.000,- Ft, vidéki helyszínen távolság függvénye.

 

 

Vélemények

2022. október 24. Hétfő
Először a hátsó és a hangsugárzók mögötti falra kerültek a javasolt panelek, itt is lehet hallani már változást, de pár nappal később a tükröződési pontokra, majd a szőnyeg, na... ott már összeállt a "kep"... fantasztikus lett a hangzás, erre vártam már hogy kifussa magát a rendszer... azóta ha újból kezdeném, a méréssel indulna a rendszer fejlesztés, szerintem sok penzt spóroltam volna.
S. János, Szeged
j4admin
2022. október 24. Hétfő
Beállítottuk a paneleket! Akkora a változás, hogy elmondhatatlan! A mélyhangok megszelídültek. Az egész hangszínpad kiterebélyesedett, a részletezés fogalmát most megismertem! Erre egyáltalán nem számítottam... Meghallottam, hogy mekkora az akusztika lehetősége. Racionálisan tudtam ugyan, de hallani más.
N. Kálmán, Dunakeszi
j4admin
2022. október 24. Hétfő
Köszönöm a szakvéleményt, igen hasznosnak bizonyultak a benne olvasottak. Már a szombati nap folyamán átköltöztem a megbeszéltek alapján a szoba hosszabb oldalára, valamint a mennyezetre felszereltem a visszaverődési pontokra 2x3db elemet, ahogy javasolta. A változás drámai! A tér sokkal szélesebb és ami a legfontosabb, hogy a szélsőséges basszus kiemelések megszűntek, hallgatható lett a zene.
Cs. László, Érd
j4admin
2022. október 24. Hétfő
2023. december 22.
"Tisztelt László
Köszönöm szépen a gyors és meglehetősen szakmai szolgáltatást. Látszik és látszott, hogy szereti amit csinál és ez meg is látszik a pontosságon, minőségen! Köszönöm szépen "
Minden jót kívánok a jövőben és keresni fogom a korrekció elvégzése után egy ellenőrző mérés miatt! Tisztelettel: "
Schneider Tibor
j4admin

Papp László e.v.

Nyilvántartási szám: 57041003

Adószám: 58691876-1-41

AVX logo 150

Facebook logo 150

Feliratkozás hírlevélre