DIGITÁLIS JELFELDOLGOZÁS

A modern processzorok teljesítménye és tudása olyan funkciókat tesz lehetővé, amik korábban elérhetetlen szintre emelik az audió jelek feldolgozását. Igaz ez az aktív hangsugárzók vezérlésére, átviteli paramétereik beállítására is.
A LuXor hangsugárzók központi egysége egy nagyteljesítményű, általunk programozott DSP, ami elvégzi a bejövő jelek feldolgozását, az erősítő modulok és a hangszórók vezérlését. A processzorral pontosan be tudjuk állítani az egységek működését hatékony csapatba rendezve őket.
Minden LuXor hangsugárzót egyedileg programozunk, a beépített DSP finomhangolásával minden példányból kihozva a maximális tudást. Helyszíni telepítéskor a környezeti adottságok figyelembe vételével az akusztikai helyzethez és a felhasználó elvárásaihoz igazíthatjuk a hangdobozok működését.
Image
Image

PROFESSZIONÁLIS HANGSZÓRÓK

A HiFi világában zajló furcsa piaci folyamatok, mint például az elszomorító mértékű áremelések, egyre többeket a Pro Audio irányába terelnek, ahol racionálisabb árazással, megbízhatóbb paraméterekkel találkozhatunk. Eddig is szimpatizáltunk a professzionális termékekkel, az új LuXor hangsugárzók tervezésénél is egyértelmű volt, hogy ebbe az irányba indulunk el és olyan termékeket hozunk létre, amik egyaránt alkalmasak otthoni zenehallgatásra és stúdió környezetben történő munkavégzésre.
A piacon nagyon sok válogatós hangsugárzó létezik, amik csak ideális körülmények között képesek jól teljesíteni. Ám a körülmények ritkán ideálisak, ezt az akusztikai felmérések során is tapasztaljuk sok éve. Sokféle környezetben, mindenféle stílusra és feladatra használható hangsugárzókhoz nagy teljesítmény szükséges, ezért a LuXor X termékcsaládnál nagy igénybevételre tervezett professzionális hangszórókat alkalmazunk. A neodymium mágnes, titánium dómsugárzó, alumínium hangszórókosár mind a magas minőséget és teljesítményt szolgálja.

SAJÁT TERVEZÉS

Minden hangsugárzónkat mi magunk tervezzük, nem másolunk, nem követünk másokat. A beépített egységek nagy része saját gyártású, az audio áramkörök, a digitális vezérlés, az erősítő modulok és a kábelezés is nálunk készül. A hangdobozok mechanikai tervezéset olyan modern szoftverekkel végezzük, amikkel egyaránt figyelembe tudjuk venni a dobozok mechanika, vizuális és akusztikai viselkedését. A beépített elektromos egységeink tervezésben és kivitelben is elérik, néha meg is haladják az élvonalbeli gyártóknál tapasztalhatő minőséget.
Image
Image

NAGYTELJESÍTMÉNYŰ AKTÍV ERŐSÍTÉS

Az aktív keresztváltás és erősítés nagy előnye, hogy az elektronika és a hangszórók szorosan kapcsolódnak egymáshoz, paramétereik a közös működéshez igazíthatók. Nincs köztük energiafaló alkatrész, ami csökkentené a minőséget, dinamikát és torzításokat vinne az átvitelbe. Az egybeépített kialakításnak köszönhetően az aktív hangdobozok egyszerűsítik a lejátszó rendszerek kialakítását, jótékonyan csökkentik a szükséges készülékek, kábelek számát.
A LuXor hangsugárzóknál nem csak a vezérlés történik digitális módon, hanem az audio jelek feldolgozása és erősítése is. A modern digitális végerősítő modulok magas hangminőséget és nagy elektromos teljesítményt tesznek lehetővé a korábbi megoldásoknál sokkal magasabb hatásfokkal.
Minden hangsugárzónkat digitális elektronikával szereljük, ezzel a magas energiafogyasztás melegedés veszélyét is sikerült megszüntetnünk, miközben nem kellett kompromisszumot kötnünk a költségek és az elérhető hangminőség terén.

HELYSZÍNI TELEPÍTÉS, MÉRÉS, BEÁLLÍTÁS

Tudjuk, hiszen ezerszer megtapasztaltuk, hogy a berendezések körültekintő telepítése és korrekt beállítása nagyban meghatározza a végeredményt. A modern eszközök bonyolultsága miatt a felhasználóktól nem várható már el, hogy képesek legyenek minden paramétert tökéletesen beállítani, így viszont sok esetben csalódniuk kell, nem kapják meg az elvárt hangzást.
A LuXor hangsugárzók digitális vezérlése lehetővé teszi minden lényeges paraméter pontos beállításához. Élve ezzel a különleges lehetőséggel, minden példányt egyedileg bemérünk és beállítunk rajtuk három, különböző hangzást eredményező üzemmódot, amik közül a felhasználó szabadon választhat.
Sőt termékeinkhez helyszíni telepítést is kínálunk, aminek során műszeres méréssel a helyszíni akusztikai környezet sajátosságaihoz és a felhasználó egyedi igényeihez igazítjuk a hangdobozok működését.
Image

LuXor X hangsugárzók

LuXor x2

 • 20cm neodymium mágneses mélysugárzó

 • 2,5 cm titánium dómsugárzó

 • 300 W beépített aktív teljesítmény

 • DSP vezérlés és keresztváltás

 • 115 dB SPL akusztikai teljesítmény

 • Kompakt méret

 • Állványra, asztalra helyezhető kivitel

LuXor x3

 • 25cm neodymium mágneses mélysugárzó

 • 15 cm neodymium mágneses középsugárzó

 • 2,5 cm titánium dómsugárzó

 • 600 W beépített aktív teljesítmény

 • DSP vezérlés és keresztváltás

 • 119 dB SPL akusztikai teljesítmény

 • Állványra, asztalra, falba építhető kivitel

LuXor x4

 • 2x25cm neodymium mágneses mélysugárzó

 • 15 cm Neodymium mágneses középsugárzó

 • 2,5 cm titánium dómsugárzó

 • 900 W beépített aktív teljesítmény

 • DSP vezérlés és keresztváltás

 • 123 dB SPL akusztikai teljesítmény

 • Padlóra állítható, kétdobozos kivitel

Papp László e.v.

Nyilvántartási szám: 57041003

Adószám: 58691876-1-41

AVX logo 150

Facebook logo 150

Feliratkozás hírlevélre